>

вторник, 11 ноември 2014 г.

Пунта Кана

Пунта Кана е най-известният курорт на Република Доминикана, популярен с белия коралов пясък, тюркоазените води, палмите, които често покриват покривите на сградите и кораловият риф, пълен с водни обитатели.
Намира се в най-източната провинция на страната - Ла Алтаграсия и има излаз както на Атлантическия океан, така и на Карибско море. Името на курорта идва от вида палми, разпространени по тези места. Курортът  представлява няколко селища, свързани помежду си и наречени на името на плажовете, на които се намират - Кабеса де торо, Баваро, Кортесито, Арена Горда, Арена Бланка, Макао, Уверо Алто.
Екологията е основен приоритет на местното население и по тази причина със закон е забранено високото строителство. Затова и пейзажът е страхотен - ниски две-три етажни кокетни сгради, чиято декорация е самата природа с естествената си растителност.
Възникнал в 1970 г., курортът се развива с бързи темпове. Изникват огромни на площ хотелски комплекси в мексикански, испански и доминикански стил и предлагат всичко, от което се нуждае човек за една пълноценна екзотична почивка. Селището Баваро през последните години става модерно място с търговски центрове, заведения за бързо хранене, изискани ресторанти, аптеки, болници и банки.
Модерна и нова магистрала свързва курорта със столицата Санто Доминго и пътуването е истинско удоволствие. Още от летището със сламения покрив се придобива впечатлението за екзотика и неповторимост.
В близост се намират девствените плажове Хуанийо и Плая Бланка, които с неописуемата си красота и екзотика спират дъха. Курортът предлага многобройни приключения, с които да разнообразите почивката си и да прибавите незабравими спомени от това магнетично място.





1 коментар: