>

сряда, 12 ноември 2014 г.

Приключения и забавления в района Пунта Кана - Баваро



 Пунта Кана е най-добре организираният курорт в Доминиканската република. Хотелите са на база „all inclusive“ и предлагат всички удобства, за да се почувствате специални и да се възползвате от глезотиите, които предлага това райско кътче.
Ако сте любители на слънцето и на излежаването на плажа, то Доминикана предлага приказни плажове с пухкав бял пясък, а температурата на водата e подходяща за къпане и плуване целогодишно.
Хотелски комплекс
Приказните плажове и уредените хотели предразполагат да прекарате цял ден на шезлонга, наслаждавайки се на удобствата на хотела, и гледката от брега, но тази невероятна страна не е само слънце, море и пясък. 



 
Ива и Нептуно

Едни от най-популярните и активни забавления тук са водните приключения. Най-известната атракция е плуването с делфини, където ще научите любопитни факти за тях, ще ги докосвате, ще ги нахраните и ще получите целувка за спомен. 

Има няколко парка, които предлагат плуване с делфини. Двата най-популярни са Dolphin Island Park и Dolphin Explorer.  Хубавото при тях е, че са в относително естествена среда.
Целувката






За хора с малки деца удобна е разходката с лодка с прозрачно дъно до близкия риф и шнорхелинг, а за любителите на купона - катамарани, с много ром и меренге, с които се прави кратка разходка до рифа и шнорхелинг, а след това къпане в естествен воден басейн край девствен плаж.  

 
Стан и рибите



Спортните натури също не са пренебрегнати. В повечето комплекси има включени всякакви водни спортове - каяк, сърф, водни ски...
Каякът може да бъде и красив - Кики и Лали

За любителите на лукса също е помислено. Голям катамаран, тръгващ от пристанището на небеизвестният курорт Кап Кана, прави разходка покрай бреговете на най -красивите плажове Хуанийо и Плая Бланка, след което на специално приготвено място за специални хора се сервират лобстери и вино. 
 











След подобаващия обяд следва кратък еко тур  из местната флора и фауна, където може да се видят много от растителните видове, растящи тук като различни видове орхидеи, дървета и билки, както и да научим откъде идва така известната напитка Мама Хуана и какви са нейните свойства. Целта на разходката е естествен минерален басейн, скрит в скалите /сеноте, с причудливи цветове -Hoyo Azul.
Hoyo Azul
Желаещите могат да се насладят на водата и да се заредят със свежест, прохлада и лечебна сила, а снимките са невероятни. Екскурзията е част от приключенията в добре организирания парк Scapepark - Cap Cana. 
Екстремните преживявания също са част от забавленията в този курорт. 

Стеф и плая Макао
Бързите лодки, скачащи по вълните, парашутите, ездата с коне из дивата растителност и пустите плажове, парапланер, разходката с хеликоптер са само част от възможностите.

В Scape park освен разходка с катамаран и еко тур може да се направи експедиция в древна пещера и зип лайн на 75 - метрова скала.
Привържениците на високите скорости могат да направят бъги приключение из местно селище, търстикови плантации, да посетят малка семейна фабрика за пури, кафе и какао, да се изкъпят в минерален басейн в пещерата и да посетят известния плаж Макао. Този плаж е популярен и с това, че е единственото място в околността, подходящо за сърф.  

          Там е мястото, където можеш да се насладиш на истинска Пиня Колада, 
 сервирана в прясно издълбан ананас или Коко Локо в кокосов орех,  както и да опиташ сутрешния улов от риби, лангусти и калмари, сервирани направо на плажа.

Обяд на плажа
 Рибарите също имат възможност да опитат късмета си в улова на бял или син марлин, риба тон или баракуда. Риболовът е организиран както в групи, така и може да бъде наета чартърна лодка само за вашата компания.
Красивата рибарка Пламена



   Може би най-популярната екскурзия е до националния парк - резерват остров Саона. Това е място, което задължително трябва да присъства в програмата на гостите на Пунта Кана. Саона е малък тропически остров в близост до града Ла Романа /на 45-50 мин от Пунта Кана/. Природата е защитена от държавата и там няма строителство, освен съхраненото от векове рибарско селище Мано Хуан с 50-60 къщички.  

Там се намира пещерата Котубанама, убежище на индианци по времето на колонизацията. На острова има 539 вида птици, влечуги и риби /много, от които се срещат само там/, интегрирани в различни екосистеми. 


Екскурзията включва бърза лодка, катамаран, шнорхелинг, къпане в естествен плитък басейн в морето с морски звезди, както и барбекю, много ром и музика.
 Екскурзиите до града Ла Романа са също интересна част от предлаганите забавления. Луксозният комплекс Каса де Кампо е приютил невероятно селище, реплика на средиземноморско село от 16 в., кацнало на върха на скала, надвесена над реката Чавон. 


 Селището се нарича Altos de Chavon, а реката Чавон е станала сцена на филмите "Апокалипсис сега" и "Роки II".


 
 Основното производство на пури е концентрирано в Ла Романа и посещението на такава фабрика е в задължителната програма. Пред очите ви се изрязват, навиват и пакетират ръчно едни от най-качествените пури в света.




Столицата Санто Доминго - първият град на двете Америки, докосването до историята на Новия свят и проследяването на стъпките на Колумб смятам, че заслужават отделна страница.

1 коментар:

  1. Имахме удоволствието да посетим Hoyo Azul в Scape Park заедно с Ива през октомври 2014 година. Това е едно уникално по рода си място, което ни остави без дъх. Съчетахме екскурзията с посещение на два красиви плажа в Кап Кана- Хуанийо Бийч и Плая Бланка. Гледката там трудно би се описала с думи! Като любезен домакин, Ива ни разказваше за историята на Доминиканската република, за живота там и отговаряше на всичките ни въпроси. Благодарим ти за топлия прием и се надяваме скоро да се срещнем пак! Поздрави от компанията от Стара Загора!

    ОтговорИзтриване